Бургас
Най-ученолюбивите отиват в Математическата и Немската
TразмерT

Дона МИТЕВА

Бургаските гимназии - ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и НЕГ "Гьоте" са с най-висок бал за прием след VII клас. Паралелките „математика“ и „немски, английски с биология и здравно образование“, са с най-висок бал при първото класиране. В първата максималният резултат е 497.000, а минималният 438.250. Във втората - 466.500 е максимумът, а минимумът е 405.000.

Резултатите от първото класиране след седми клас са публикувани на страницата на  Регионално управление на образованието.  Това даде повод социалната мрежа да се задръсти от горди майки, чиито отрочета са класирани от раз в най-желаното школо. Родителите, логично,  се вълнуват повече от бъдещето на децата си, отколкото самите деца, за които ваканцията и лятото са на преден план.

Трета в престижната класация е търговската гимназия, чиято паралелка „икономика и мениджмънт“ обира също каймака от най-ученолюбивите деца на града.

 Да уточним, че максималният брой точки, който може да събере един седмокласник от двата изпита - по български език и литература и математика и оценките от дипломата е 500.

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, заедно с английската са другите две училища, където се осъществява приема с най-висок бал, които влизат в топ 10.

По не потвърдени данни отлично са се справили  професионалните гимназии, известни в Бургас като Механото - ПГМЕЕ и Автото -  ПГ по транспорт. Първото училище пусна нова паралелка „Ремонт на летателни апарати“. А второто - „Електрически превозни средства“. От следващата учебна година учениците на Автото влизат и в обновена сграда с модерни лаборатории.

Говори се, на базата на резултатите и  желанията на учениците и техните родители, че някои училища като например Професионалната гимназия по дървообработване, СУ „Димчо Дебелянов“ и СУ „Йордан Йовков“, може да не вържат лесно приема си, но все пак има още класирания.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Реставрират фасадата на храм „Св. св. Кирил и Методий“
Съдебни дела бавят важни ремонти във Възраждане
Изчистват училищните лавки от забранени храни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.