Бизнес
Нарастват приходите на Бургаския музей
TразмерT

Концепцията  да се привличат повече посетители и да се печели от продажба на сувенири  е успешна, обявиха от ръководството на Бургаския музей. Нараства интересът към музейните експозиции и се разширява кръга от други дейности, които се реализира.
 Най-голям е напредъкът за историческия музей,който е увеличил приходите си с почти 70% в сравнение с 2016 г. 40 процента ръст на приходите има и Етнографския музей. 
Спад отчита от изложбата „Живи тропически пеперуди. Причината според ръководството е, че тя се прави за четвърта поредна година.
 В Регионален исторически музей-Бургас през 2017 г. са организирани 28 временни изложби. Това са както гостуващи, така и собствени експозиции, част от които са гостували в Асеновград, Камено, В. Търново, Казанлък, Морско казино-Бургас, Генерал Тошево, Карнобат, Велинград, София, Виена.
През 2017 г. Бургаският музей  е спечелил 4 проекта: “Общото културно наследство без граници - TOGETHER“ CB0005.1.21.139, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество Interreg—ИПП България — Турция 2014—2020 г.“ по линия на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II) на обща стойност 486.735,54 EUR, от които 256.135,91 EUR са за дейностите на Регионален исторически музей Бургас и 230.599,64 EUR за Дирекцията по култура и туризъм в Къркларели. Проектът „Старите рибари в търсене на онлайн чираци”, финансиран от Национален фонд „Култура” е на стойност 3 000 лв.Изложба "Българските православни светци" се финансира от сесия на Министерство на културата за дейности в областта на музейното дело и изобразителните изкуства с 3 720 лв.По проект „Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в Етнографски музей  - гр. Бургас“, Агенцията за хора с увреждания финансира с 12 280 лв. социализацията на сградата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За Коледа най-бедните пенсионери получават по 40 лева
Рент-а-кар фирма и хотелиер са стопани на плажове в Созопол и Бургас
Има скептицизъм сред работодателите по отношение на анкетирането
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.