Бизнес
Нарастват приходите на Бургаския музей
TразмерT

Концепцията  да се привличат повече посетители и да се печели от продажба на сувенири  е успешна, обявиха от ръководството на Бургаския музей. Нараства интересът към музейните експозиции и се разширява кръга от други дейности, които се реализира.
 Най-голям е напредъкът за историческия музей,който е увеличил приходите си с почти 70% в сравнение с 2016 г. 40 процента ръст на приходите има и Етнографския музей. 
Спад отчита от изложбата „Живи тропически пеперуди. Причината според ръководството е, че тя се прави за четвърта поредна година.
 В Регионален исторически музей-Бургас през 2017 г. са организирани 28 временни изложби. Това са както гостуващи, така и собствени експозиции, част от които са гостували в Асеновград, Камено, В. Търново, Казанлък, Морско казино-Бургас, Генерал Тошево, Карнобат, Велинград, София, Виена.
През 2017 г. Бургаският музей  е спечелил 4 проекта: “Общото културно наследство без граници - TOGETHER“ CB0005.1.21.139, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество Interreg—ИПП България — Турция 2014—2020 г.“ по линия на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II) на обща стойност 486.735,54 EUR, от които 256.135,91 EUR са за дейностите на Регионален исторически музей Бургас и 230.599,64 EUR за Дирекцията по култура и туризъм в Къркларели. Проектът „Старите рибари в търсене на онлайн чираци”, финансиран от Национален фонд „Култура” е на стойност 3 000 лв.Изложба "Българските православни светци" се финансира от сесия на Министерство на културата за дейности в областта на музейното дело и изобразителните изкуства с 3 720 лв.По проект „Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в Етнографски музей  - гр. Бургас“, Агенцията за хора с увреждания финансира с 12 280 лв. социализацията на сградата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сервират разреден алкохол по морето
Стопаните на 10 плажа са застрашени от прекратяване на договорите
Запазва се ниско нивото на безработица
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.