Руен
Напролет започва дългоочакваният ремонт на пътя „Айтос - Провадия“
TразмерT

Разминаване между цени за километър провалило предната поръчка

 

Георги РУСИНОВ

 

Дългоочакваната новина за жителите на общините Айтос и Руен вече е факт. Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за ремонта на пътя Айтос-Дъскотна-Провадия. Прогнозната стойност на бъдещия ремонт е 19 671 080 лева без ДДС. Финансирането е осигурено по европейската програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Поръчката е разделена в две части. Първата е за лот 29, който обхваща ремонта на пътя Провадия-Дъскотна и е с дължина 16.749 километра. 11 552 859 лева са предвидените пари за ремонта на този участък.

Втората позиция е за лот 30, или отсечката Дъскотна-Айтос с дължина 16.816 километра. Средствата за тази част са 8 118 221 лева. В обществената поръчка е обявено, че срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 15 месеца за всеки един от двата лота. Кандидатите за изпълнение ще могат да подават офертите си до 14 януари 2019-а.

Кметът на Община Руен Исмаил Осман коментира пред „Черноморски фар“, че е доволен от новината.

„Това е проблем от десетина години и ни касаеше основно руенци, защото в голямата си част републиканският път Айтос-Провадия минава през Община Руен. От дълги години ние чрез писма до министъра на регионалното развитие, до АПИ, даже чрез питане на депутати, искахме да се ремонтира този път“, заяви Осман.

Кметът разкри и нещо любопитно – предната обществена поръчка през септември е била прекратена поради несъответствие на цени за километър.

„През лятото беше пусната поръчката, но на 5-и септември беше прекратена поради несъответстващи цени на километър. Грубо казано, на километър една цена излиза, а в общата цена за двата лота имаше разминаване“, каза той.

Тогава е получил уверение, че до месец нещата ще се оправят, но това не се случва.

„Затова и народният представител Севим Али беше подготвил въпрос, който входира на 15-и ноември до новия министър на регионалното развитие. Тези дни разбрах, че вече има резултат от цялата работа. Ние се опитваме по всевъзможни начини да накараме правителството да отдели средства за този път. Това вече е факт и съм доволен“, поясни кметът на Община Руен.

Осман изрази надеждата си този път по обществената поръчка да няма проблеми.

„Хубавото, е че през зимата ще мине тръжната процедура и напролет, или в началото на лятото ще почнат ремонтните работи, ако няма обжалвания“, каза още той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вресовските кукери на „Сурва `2019" в Перник
Евродепутат от ГЕРБ на срещи в Руенско
Изграждат спортни площадки в шест руенски села
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.