Малко Търново
Напрежение при протест в района на Малко Търново
TразмерT

Георги Русинов

Напрежение при протест срещу евентуални мигранти се създаде на разклона за странджанското село Стоилово.30-тина души пристигнаха с колите си от Бургас и Ямбол и блокираха за около половин час главния път за Малко Търново. Шофьори, хванати в капана на блокадата обаче изразиха бурно недоволството си, че не са знаели за организиран протест. Жена дори заяви, че бърза за лекар и бе пропусната от протестиращите, но не и без кавги.

Около 20-на коли и един ТИР бяха блокирани от протеста.

Протестиращите изразиха недоволството си от евентуално настаняване на мигранти в районите на Малко Търново и Елхово.

ОТ МВР вчера обясниха че  няма да се изграждат мигрантски лагери, а фургоните ще служат за временно настаняване на бежанци.

На място пристигна полиция, но до нейна намеса надали ще се достигне. Сред голяма част от протестиращите се виждат хора от протестите от миналото лято срещу избиването на животни в селата около района на Малко Шарково.Липсват жители на Малко Търново и селата наоколо.

Няма напрежение и страх сред жителите в Малко Тъново. В момента няма мигрантска вълна и притеснение от бежанци, каза кметът  на пограничната община Илиян Янчев. Той повтори думите на МВР, че бежански лагери или центрове няма да се изграждат.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Село Бръшлян – най-предпочитаното за отдих в Странджа по празниците
Малкотърновски празнични рецепти: Вкусна пухкава пита
Малкотърновски празнични рецепти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.