Спорт
Награждават Цанко Цанков с 2000 лева за историческото плуване
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Плувецът Цанко Цанков да бъде награден с 2000 лева за историческото му преплуване на Бургаския залив предлага кметът на Община Бургас Димитър Николов. На 17 юли плувецът измина разстоянието от нос Емине до Маслен нос. Стартът на предизвикателството започна в 6:20 часа сутринта, а краят на маратона беше отчетен точно в 20:44 часа или общото време за преплуване на залива беше 14 часа, 24  минути и 34 секунди на разстояние от почти 45 километра.

„Успехът на плувеца Цанко Цанков е успех не само за самия състезател, а успех и за Община Бургас и България. Това е най-дългото плуване в историята на плувните спортове у нас. Събитието премина при голям зрителски и медиен интерес. Амбицията на състезателя е да постави подобен рекорд и в Международни води. Община Бургас се гордее с постиженията на своя съгражданин и пожелава успех в следващи начинания“, посочва в докладната кметът Димитър Николов.       

Градоначалникът допълва, че предвид огромния принос в развитието на спорта на плувеца Цанко Цанков е одобрено предоставяне на парична награда в размер на 2000 лева за спорното му постижение.

Общински съвет – Бургас ще гласува докладната записка на редовната си сесия в края на месец юли.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отборът на Поморие напусна Втора лига
Диян Петков: Доволен съм от представянето ни до момента
Руски волейболен гранд идва в Бургас за мач с Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.