Крими
Наградиха пожарникари
TразмерT

 Тържествена церемония по награждаване на отличените в Областния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината” Бургас - 2017 г. бе проведена в присъствието на зам. областния управител Владимир Крумов, директорът на дирекция „Оперативни дейности” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - старши комисар Красимир Шотаров, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас – комисар Васил Василев и началниците на противопожарните служби в Бургаска област.

Отличените главен инспектор Пламен Колев, старши инспектор Диан Иванов, инспектор Димитър Русев, инспектор Николай Иванов от айтоската противопожарна служба и старши пожарникар Стефан Ташев благодариха за оказаната чест, като споделиха, че приемат наградата, като признание за колективната дейност на огнеборците от Бургаска област, които за поредна година успяха да се справят повече от отлично с предизвикателствата на сложната си професия.

За съществен доброволчески принос и подпомагане жертвите на наводненията в Общините Камено и Бургас от октомври миналата година, бе награден и бургазлията Пламен Карашев. Директорът на дирекция „Оперативни дейности” при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - старши комисар Красимир Шотаров благодари на г-н Карашев за хуманния жест, пожелавайки му много здраве и лични успехи.

Самият Пламен Карашев сподели: „Искам да изкажа възхищението си от професията на пожарникаря, като пожелая на всеки от Вас един ден да бъдете много по-оценени. Вашата професия е елитна и престижна и Вие заслужавате повече от уважение. Благодаря за даденото отличие, но държа да подчертая, че то не е лично за мен, а за всички доброволци с добри сърца, с които бях обграден - за хората, които върнаха надеждата за живот на нашите майки, бащи, баби и дядовци, пострадали от наводненията!”.

Колективна награда получиха и учениците от 11-ти клас от Бургаската търговска гимназия - Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, които загасиха през миналата година в голямото междучасие горящ автомобил до своето училище. Учениците ще получат отличието си задочно, тъй като не успяха да присъстват на тържествената церемония.  

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Млада бургазлийка запали апартамента на майка си докато готви
Жена от Айтос пострада при пътен инцидент
Айтозлия почина на място при катастрофа с автобус
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.