Бургас
Наградиха най-успешните ученици на Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Най-добрите ученици на Бургас бяха наградени на специална церемония в Бургаски свободен университет (БСУ). Грамотите на младежите бяха връчени лично от кмета на града Димитър Николов. Той пожела на призьорите много здраве, успехи и приятни уроци в класните стаи.

„Бургас е пословичен град, в който децата се стараят и трудят и постигат изключително високи и завидни успехи, както в страната, така и в международен план. Но има една категория деца, които се стараят и учат малко повече от останалите. Това са тези деца, които са спечелили първи награди на Национални и международни конкурси и състезания и на Олимпиади. Вие сте повод за нашата гордост и радост. Благодаря ви, че отделяте достатъчно време, да се трудите и да наблягате на учебния план“, заяви градоначалникът.

Димитър Николов каза още на учениците, че в живота ще се сблъскват с различни по-големина трудности и предизвикателство. Но знанието е тяхното оръжие, чрез което ще се справят с тях и ще излизат по-силни и успешни.

„А аз с радост ще очаквам вие да се върнете в града и страната ни, за да развивате Бургас и България“, допълни кметът.

Той изказа своите благодарности и на учителите и родителите на наградените деца, както и на всички, които работят и се трудят в сферата на образованието в Бургас. Вие сте гордост и чест за нас и затова нашият град ви удостоява с това внимание, почит и уважение, каза още Димитър Николов.

Поради големия брой ученици, които ще бъдат наградени тази година, церемонията ще продължи и днес от 13:00 часа в Атриума на БСУ.

Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища.

Всички деца са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на първо, второ или трето място на международни надпревари извън България.

Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца и ученици на град Бургас.

За първи път тази година ще бъде връчена награда „Абсолвент на годината". Тя се присъжда на доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов", за което бе удостоен с престижната награда „Златен Хипократ".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Без промени в районирането за прием в детски градини и училища в Бургас
Кметът Николов се среща с шефа на Здравната каса за проблема с „Хематологията“ в Бургас
Общински лекар влиза в обувките на д-р Мануелян
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.