Крими
Нагли крадци отмъкнаха две от станциите, следящи водите в общината
TразмерT

Крадци отмъкнаха две от специализираните мониторингови станции, част от информационната система за превенция, мониторинг и ранно оповестяване на риска от наводнения, с каквато от три години досега разполага единствено община Бургас.

На 25.10.2018-а в 01:30 часа изчезва сигналът от едната, а към 02:30 часа и този от втората. И двете станции за видеонаблюдение са със специални сензори и датчици и са разположени на булевард „Тодор Александров“ до езерото Вая с цел замерване нивото на водата във водния басейн. Те са свалени професионално заедно с таблата и без да бъдат прерязвани кабелите им.

В четвъртък още в 09:00 часа служители на Общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ забелязват, че станциите не излъчват и подават сигнал до I-во РУП-Бургас. От записите на камери в Центъра за градско видеонаблюдение ясно се виждат двама души, които оставят откраднатото в храстите, отправят се към спирката на улица „Индустриална“, викат такси, с което се връщат да натоварят мониторинговите станции, оставени край езерото. Проследен е пътя на таксито, което оставя двамата извършители до блок 43 в комплекс „Изгрев“.

В рамките на няколко часа разследващите установяват регистрациония номер на таксито, самоличността на шофьора и адресите на двамата посегатели. Откраднатите мониторингови станции са открити в дома на единия от тях в блок 70 в комплекс „Изгрев“ и ще бъдат върнати на местата им в най-скоро време. И двамата са задържани и в момента се разпитват в полицейския участък. Единият извършител е на 25 години, а другият - на 40. До момента е установено, че целта им е била продажба с цел печалба, за която вече са имали клиент.

Община Бургас изказва благодарности на служителите на Криминална полиция към I-во РУП, които разкриха извършителите и върнаха мониторинговите станции само за 24 часа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.