Бизнес
Наемът на къща за гости от 1500 до 2600 лева за Нова година
TразмерT

Цената скача два - три пъти за празниците

- За вечеря се плаща допълнително

- Свободни места почти няма


Петя ДОБРЕВА

Наемът на къща за гости за посрещане на Нова година скача от два до три пъти, установи проверка на „Черноморски фар“. На повечето места обаче свободни места няма от лятото. Къщите, които могат да бъдат наети сега обаче са на високи цени.

В момента къща за гости с две спални и капацитет за 8 човека в Родопите може да се резервира чрез сайтове на цена от 130 лева за 1 нощувка в делнични дни и на цена от 260 лева за уикенд пакет с две нощувки.

Къщата за гости разполага на първия етаж с голямо общо помещение, което включва модерно обзаведена кухня, трапезария с маса за хранене за 8 човека, кът за отдих с мека мебел, на която при нужда може да се спи, бутикова камина и LED телевизор.

Кухнята разполага с печка – фурна, хладилник, тостер, кафе машина, микровълнова и кухненски прибори за самостоятелно приготвяне на храна.

На етажа има санитарен възел и баня.

Редовната цена на къща с 2 спални е 150 лева на вечер, а с къща с три спални се предлага за 170 лева на вечер. През декември за празниците обаче цените скачат двойно.

Така например оферта с три нощувки за Коледните празници (от 25 до 27 декември) в къща за гости с две спални излиза 450 лева, а в къща с три спални – 500 лева. За Нова година обаче ситуацията е коренно различна. Новогодишният пакет от три нощувки в къща с две спални скача на 1500 лева, а в къща с три спални – на 1700 лева. В цената не е включена храна.

Традиционно нощувка в къща за гости излиза от 120 до 400 лева за наем на цялата къща. Почти навсякъде обаче къщите за заети още от края на лятото за новогодишните празници. Те са предпочитани от семейства, които искат да прекарат заедно почивните дни и нямат нищо против да приготвят сами храната си.

В социалните мрежи дори има създадени групи, една от които е „Вили под наем за Нова година 2020“. От офертите в групата става ясно, че цените скачат в пъти, а свободни са предимно големите къщи с капацитет за 22 - 24 човека. Такава къща може все още да се наеме в село Радул, близо до град Долна баня. Настаняването там е в двойни и тройни стаи, има и апартамент, голям просторен двор, детска площадка, уютен кът с камина, помещение за организиране на събирания. За Нова година къщата може да бъде наета срещу сумата от 2600 лева за 3 нощувки.

Малко по-изгодно излизат пакетите в комплекс „Ягода“ и „Малина“ в Боровец. Това са самостоятелни къщички за семейство или малка компания. Всяка къщичка е с оборудван кухненски бокс, веранда с маси и столчета. Отопление - парно. Има възможност да вземете домашните си любимци.

Къщи „Ягода“ са едноетажни. Хол с кухненски бокс, в същото помещение - спалня, в странична част е разположено двуетажно легло. Подходящо за семейства. В някои от къщи „Ягода“ има сауна.

Къщи „Малина“ са на два етажа . Първият етаж е хол с кухненски бокс ,баня и тоалетна, има двойно легло и диван. На втория етаж (вътрешна стълба) са две самостоятелни двойни стаи.

Новогодишните пакети в къща „Ягода“ са от 852 до 1052 лева в зависимост от капацитета и са за тридневен пакет. Задължително обаче се доплаща за новогодишна вечеря, която е 140 лева за възрастен; 70 лева за дете от 5 - 12.99 години.

Доплащане за неограничена консумация на български алкохол и безалкохолни напитки 50 лева.

Доплащане извън новогодишен пакет е от 222 до 301 лева.

Свободни места има в комплекс „Манастирски чифлик“ край Свищов. Комплексът разполага с пет къщи с различен капацитет за 6, 7, 10 и 14 души. За Нова година офертите за цени на отделните къщи са за 2 или 3 нощувки. В къща за 10 човека 2 нощувки излизат 1500 лева, пакет с 3 нощувки – 1650 лева. А в къща за 14 души пакет с 2 нощувки излиза 3000 лева, а за 3 нощувки – 3200 лева.


 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
През ноември 2019: Най-много руснаци са преспали в местата за настаняване в бургаско
Хижа „Тополица“ вече е частна държавна собственост
Работа от дома - от дистрибутори до творци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.