Бизнес
Над 14 български плажа и едно яхтено пристанище се развява „Син флаг“
TразмерT

Българско Движение “Син флаг” съобщава, че Международното жури на Програма „Син флаг” на своето годишно заседание за Северното полукълбо в Копенхаген, Дания взе решение да награди най-добрите плажове и яхтени пристанища за 2019 година в световен мащаб, като сред отличените достойно се нареждат и българските: Марина "Диневи", плажовете Оазис,  Дюни, Созопол – Харманите, Поморие Изток,  Несебър – Юг, Слънчев бряг – Юг, Слънчев бряг – Север, Свети Влас – Нов, Свети Влас – Изток, Елените, Слънчев ден, Златни пясъци, Албена и Бялата Лагуна.

Радостен е фактът, че в семейството на най-добре управляваните по критериите на Програма „Син флаг“ български плажове се завръща плажът на Златни пясъци след няколкогодишно отсъствие.

Българско Движение „Син флаг” призовава и всички други концесионери, които имат самочувствие, че се справят успешно с управлението на плажовете си, да се включат в програмата и да тестват нивото си. Движението е изпратило официална покана и апликационна форма да се включат в Програма „Син флаг“ и на други яхтени пристанища по българското Черноморие, но към момента единствената сертифицирана и наградена марина е „Марина Диневи“ в Свети Влас.

През последните години Програмата „Син флаг“ сертифицира и туристически плавателни съдове за екологосъобразно управление и ги удостоява с наградата. Българско Движение „Син флаг“ се надява на интерес от български оператори на такива съдове и очаква кандидатурите им, за да бъдат проверени и отличени, ако отговарят на критериите.

Хубаво е, че най-успешните и най-амбициозните концесионери и собственици на марини оценят престижа на наградата „Син флаг“ и положителния резултат, който носи при преобразяването на българските плажове и яхтени пристанища и при рекламирането на страната ни като туристическа дестинация, казват от програмата.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Зелената зона“ с по-големи приходи тази година
Проверяват лекарства заради съмнение за примеси
Слънчев бряг първенец по реализирани нощувки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.