Бизнес
На топло за Нова година – хит сред тузарите
TразмерT

Най-търсени за почивка в чужбина по Нова година за бургазлии остават традиционните дестинации като Турция, Македония, Гърция и Румъния. Сред по-необичайните хитът в момента е Лапландия, а цената е някъде около 1900 евро за седем нощувки.

Посрещането на Нова година може да стане на Охридското езеро например в четиризвезден  хотел на цена 297 лева на човек в двойна стая за три дни с две нощувки. Условието обаче е да се стигне до въпросния хотел със собствен транспорт. За галавечерята на 31 декември организаторите  обещават богато меню, жива музика и напитки без лимит. Хубавото на тази оферта е, че срещу допълнително заплащане може да се осигурят и други забавления като разходка с корабче по Охридското езеро или пък специален обяд на брега му сред лебедите.

Бургаска туристическа фирма предлага на цена от около 400-500 лева, за пакети с 3 и 4 нощувки с новогодишната вечеря в Турция. Тази фирма организира пътуване до Охрид  с 4 нощувки - 5 дни  за 490-550 лв. Предлага успешно по празниците и екскурзия до Гърция за 3 нощувки  - на остров Тасос на цена около 330 лева.

Маргарита Станкова, представител на туроператорския бранш, коментира, че тази година предпочитанията на бургазлии са да пътуват, и то много. Една част от тях тръгват на път за по-кратко и на къси разстояния. „Другата крайност са почивки за по 15-20 дни на екзотични дестинации като Бали, Тайланд или Малдивите, където да се отдадат на релакс. Доста от по-състоятелните бургазлии избират този вариант“, казва тя. На подобно мнение е и Йоана Демирева, турагент: „Турция, разбира се, е най-предпочитаната дестинация, следват Сърбия, Македония. Доста хора от региона ходят в Бали, Тайланд за Нова година“.

Като краен вариант, предпочитан от много бургазлии, е и посрещането на двата празника у дома пред телевизора.  Това засега остава и най-евтиния вариант, разбира се, в зависимост от това, какво ще се сложи на трапезата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ИАРА се сдоби с 35 нови автомобила
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.