Спорт
Мустафа Карадайъ на крака при златното момиче Селин Али
TразмерT

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна със 17 годишната Селин Али от село Тополица-община Айтос, която спечели златен медал по ловна стрелба в дисциплина "трап" при девойките на Световното първенство в Лонато - Италия.

"Ние трябва да си ценим постиженията. Взаимно трябва да се подкрепяме. Аз съм много горд", сподели лидерът на ДПС на срещата със световната шампионка.

Те разговаряха за постиженията на Селин, за нейното развитие в стрелбата и нейните планове за в бъдеще. Мустафа Карадайъ пожела успех на Селин за личното и кариерното й развитие.

При второто си участие Селин постига резултат 70 от 75, за което получава признанието на федерацията и сертификат - „Майстор на Спорта”, което е прецедент за България - дете на 14г. с такова признание. Тя има два бронзови медала на Световните първенства отборно за младежи в Германия и Италия, сребърен медал при девойки на Световно първенство в Германия и златен медал при девойки на Световното първенство в Италия.

На срещата присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк и народният представител Севим Али.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Алпинистът Атанас Скатов представи в Бургас амбициите си за 2020-а
Борците на Руен завършиха годината с поредни медали
Общината с нов метод за привличане на спонсори за спортните клубове
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.