Регион
Морската вода през лято 2018 - без сериозни еко проблеми
TразмерT

Михаил КОЛЕВ


 

Без сериозни еко нарушения в морската вода и по крайбрежието е преминало лято 2018 по Южното Черноморие. Това заяви на пресконференция инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас. За периода юни-август 2018 година са извършени 608 проверки на 540 обекта в целия регион. В сравнения с миналата година нарушенията са по-малко, каза още Атанасова. Тя допълни, че са наложени 11 санкции, с обща стойност 1 795 168 лева.

Проверени са 13 морски плажа в общините Бургас, Несебър, Созопол, Царево, Приморско, за които качеството на водите от представени мониторингови данни от Министерство на здравеопазването в зоните за къпане, е от „отлично“ към „добро“.

На „зеления“ телефон на РИОСВ-Бургас са постъпили 16 сигнала във връзка със замърсяване с отпадъчни води. 75 обаждания пък е имало за бедстващи, ранени или мъртви делфини.

„На всички постъпили сигнали е реагирано своевременно и са предприети действия, включително и със съдействието на други компетентни органи“, информира инж. Тонка Атанасова.

Не са констатирани и съществени нарушения на заповедите за обявяване на защитените територии, като строителство, сечи, опожаряване, изземване на земни маси и др. Основен проблем през летния сезон е навлизането на моторни превозни средства и къмпингуването на нерегламентираните места. По този казус са съставени 12 акта на нарушители.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Положителни температури и в неделя
Хаос с електронните фишове: Системата за неполучени глоби не работи
Започна изграждането на нова камбанария на църквата „Св. Георги Победоносец“ в Камено
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.