Бизнес
Младите не искат да стават чиновници
TразмерT

Дона МИТЕВА

Само 24 младежи са изявили желания да работят в сферата на държавната администрация като първо работно място, сочи справка от Дирекция „Бюро по труда“.

Приключи  процедурата за кандидатстване за работни места в централните ведомства на държавната администрация и техните териториални поделения по Програма „Старт на кариерата” за заетост през 2020 година.

За Бургас заявените работни места бяха 55 от 24 институции и ведомства, като техният брой е най-голям за местните поделения на Национален осигурителен институт, Агенция „Митници”, Национална агенция по приходите, Национален статистически институт, ИА „Морска администрация”, Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Агенция по заетостта.

Право на участие в Програмата имаха младежи до 29 години със  завършено висше образование, които не притежават трудов стаж по придобитата специалност.

„В заявленията младите хора имат право да посочат по три работни места, където, при одобрение и след провеждане на интервю, кандидатите ще посочат къде избират да работят и с тях ще бъдат сключени трудови договори за срок от 9 месеца“, обясни процедурата Живко Янакиев, директор на Бюрото по труда в Бургас. По думите му, интересът от страна на младите към работа в администрацията не е голям  заради възможността на първичен пазар на труда да намерят друго поле за изява, където заплащането може да е и доста по-високо.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Изпитание на духа и волята е работата на риболовен кораб
Инспекторите от Агенцията по рибарство – необходимото зло
На аграрния пазар: Истински суджуци, греяно вино и чай от цветчета на алое
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.