Спорт
Младежи ще мерят сили във футболен турнир на „БМФ Порт Бургас“
TразмерT

Стартира подготовката на турнира по футбол на малки вратички за купата на „БМФ Порт Бургас“ ’2018. Третото издание на надпреварата ще се проведе на 3 ноември в Спортен комплекс „Каменица Арена” от 10 часа. И тази година 12 отбора от младежи на възраст от 16 до 18 години ще се състезават за голямата награда - билети за мача от Лига Европа „Лудогорец – Цюрих”, който ще се играе на 13 декември в Разград. За победителите „БМФ Порт Бургас“ организира и транспорт от Бургас до Разград и обратно.

Участието в турнира е абсолютно безплатно. Единствените условия, които организаторите поставят е участниците в отборите да се вместват в поставените възрастови граници, да са сформирали свои отбори от по 5 полеви играчи, вратар и 4 резерви, в които да не са включени действащи футболисти от „А“ и „Б“ група.

Освен голямата награда, организаторите и спонсорът са подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и подаръци за всеки участник в надпреварата.

„БМФ Порт Бургас” организира и изцяло финансира футболния турнир. Той се провежда за трета поредна година и вече придоби характер на голямо общоградско спортно събитие. За всяко от изданията му спонсорът дава възможност на победителите да присъстват на един от големите футболни мачове за съответната година: „Лудогорец – Базел” през 2016 и „Лудогорец – Истанбул” през 2017 година.

Изключително успешните две издания на турнира през 2016 година и 2017 година се превърнаха в спортни празници и постигнаха основната си цел – да помогнат за утвърждаването на спортни навици сред младите и да докажат, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.

Футболният турнир е част от социалната програма на „БМФ Порт Бургас” ЕАД. Дружеството е концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 година и оттогава активно присъства в обществения живот на града.

Техническата конференция, на която ще бъде изтеглен жребият и сформирани групите, ще се проведе на 2 ноември от 19:30 часа в кафето на „Каменица Арена”. Записванията за участие се извършват на тел: 056/89 64 80 и 0888933337.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
Нефтоxимик с пето ново попълнение
Започна благотворителният футболен турнир в Меден рудник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.