Крими
Младежи намушкали 32 пъти възрастния Асен в Айтос
TразмерT

Убийците заявили пред полицаи, че се забавлявали

Двама младежи са убийците на 70-годишния Асен Пуров, който бе намерен в локва кръв, в изоставен къща в ромската махала в Айтос. Деца играещи на криеница попаднаха на зловещата гледка, а ромите в махалата настръхнаха и бяха оградили къщата на ужасите. На съвместен брифинг на прокуратура и полиция бяха разкрити ужасяващите факти около убийството на клошаря.

20-годишният Желязко Данчев и 16-годишният Ясен Стойчев са извършителите на кървавото убийство, което шокира обществото. Двамата в тандем, без абсолютно никаква причина наръгват 32 пъти в тялото възрастния мъж, като му нанасят и удари с юмруци в главата. От прокуратурата са категорични, че жертвата по никакъв начин не е предизвикал младежите.

Старши комисар Калоян Калоянов определи убийството като абсолютно немотивирано. След като са задържани от айтоските полицаи, младежите признават за убийството, а като мотив заявяват, че се забавлявали. Кървавата драма се случва в нощта между 1-ви и 2-ри февруари. Установено е, че убийците са употребили алкохол преди убийството, а за да полеят бруталните си действия, се напили и след това.

Единият от ромите е 9-то дете в семейството и никога не е ходил на училище. Освен това той и не работи, а в криминалното си досие има две прояви за кражби. Другият е 5-то дете и е ходил до 2-ри клас на училище, също безработен и също с проява за кражба.

Случаят е много аналогичен с убийството във Варна от преди 2 седмици. Тогава отново ромчета убиха мъж по брутален начин. Тогава 14-годишен и 13-годишен пребиха до смърт 53-годишен клошар.

Данчев и Стойчев са задържани за 72 часа, а утре Окръжен съд – Бургас ще гледа мярката им за неотклонение. Прокуратурата е поискала и на двамата да бъде наложена най-тежката – задържане под стража.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Крадец задигнал дамски портфейл отива на съд
Иззеха 14 кила нелегален тютюн от карнобатски дядо
Спипаха айтозлия да краде части от автомобил
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.