Крими
Младежи намушкали 32 пъти възрастния Асен в Айтос
TразмерT

Убийците заявили пред полицаи, че се забавлявали

Двама младежи са убийците на 70-годишния Асен Пуров, който бе намерен в локва кръв, в изоставен къща в ромската махала в Айтос. Деца играещи на криеница попаднаха на зловещата гледка, а ромите в махалата настръхнаха и бяха оградили къщата на ужасите. На съвместен брифинг на прокуратура и полиция бяха разкрити ужасяващите факти около убийството на клошаря.

20-годишният Желязко Данчев и 16-годишният Ясен Стойчев са извършителите на кървавото убийство, което шокира обществото. Двамата в тандем, без абсолютно никаква причина наръгват 32 пъти в тялото възрастния мъж, като му нанасят и удари с юмруци в главата. От прокуратурата са категорични, че жертвата по никакъв начин не е предизвикал младежите.

Старши комисар Калоян Калоянов определи убийството като абсолютно немотивирано. След като са задържани от айтоските полицаи, младежите признават за убийството, а като мотив заявяват, че се забавлявали. Кървавата драма се случва в нощта между 1-ви и 2-ри февруари. Установено е, че убийците са употребили алкохол преди убийството, а за да полеят бруталните си действия, се напили и след това.

Единият от ромите е 9-то дете в семейството и никога не е ходил на училище. Освен това той и не работи, а в криминалното си досие има две прояви за кражби. Другият е 5-то дете и е ходил до 2-ри клас на училище, също безработен и също с проява за кражба.

Случаят е много аналогичен с убийството във Варна от преди 2 седмици. Тогава отново ромчета убиха мъж по брутален начин. Тогава 14-годишен и 13-годишен пребиха до смърт 53-годишен клошар.

Данчев и Стойчев са задържани за 72 часа, а утре Окръжен съд – Бургас ще гледа мярката им за неотклонение. Прокуратурата е поискала и на двамата да бъде наложена най-тежката – задържане под стража.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Двама души пострадаха при пожар в Меден рудник
Недекларирана валута откриха митничарите в „Порше Кайен“
Поредна блъсната пешеходка в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.