Регион
Младежи хвърлят пиратки, за да плашат дивеча
TразмерT

От огромно неразбиране в обществото и негативизъм се оплакаха от ЛРД „Лебед“ пред наш репортер. Членовете на дружеството, което тази година отбелязва 120 години от създаването си, все по-често били наричани „убийци“, „пияници“, „хора без работа“, „такива, които убиват за удоволствие“.

„В последните месеци срещаме спънки при провеждане на ловните излети от страна на „псевдоеколози“, обясни Невен Каравасилев, секретар на най-голямото ловно-рибарско сдружение в областта – „Лебед”. Той разказа за случая на организиран лов на див заек на територията на ловно-стопански район „Долно Езерово“, когато пред ловците момче и момиче хвърляли пиратки, за да плашат дивеча. Младите хора, изживявайки се като природозащитници, с присъствието си създават и  предпоставка за инциденти и нараняване с ловно оръжие.

„Тези афиширащи се като еколози млади хора провалиха излета. От дружинката ми се обадиха и аз отидох при тях. Голяма част от ловците вече си бяха тръгнали, чакаха ме двама-трима и въпросните момче и момиче. Когато ги попитах какво правят, те ми отговориха, че се разхождат, и че ловците са убийци. Опитах се да обясня, че тези хора са си платили, за да ловуват и че са със изрядни документи, оръжие и т. н. - не бях чут. Подхвърлено ми бе, че на тях никой не бил платил“, разказа за случката  Христо Тодоров, председател на „Лебед“.

Дали пък някой не се е опитва да изкара някой лев или отстрелян дивеч, правейки се на еколог – на ловците не им е минало през ума. Така никой не е опитал да предложат сделка на въпросните лица.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
Експертизата: Над декар са унищожените дюни на „Смокиня“
Търси ли си релса Валери Симеонов?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.