Крими
Младеж избяга от вдигната палка за проверка, обвини ченгетата в насилие
TразмерT

21-годишен криминално проявен от село Росен избягал от ченгетата, които му махнали с палка за проверка, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас. Случката е от 2-и януари. Тогава  близо до селото, докато шофирал мотоциклета си „Хонда 919“ жителят на созополското село не се съобразил с полицейските разпореждания за спиране и проверка, а с висока скорост отпрашил в посока Веселие. Това било вторият му опит в рамките на няколко седмици да осуети полицейска проверка, застрашавайки както собственото си здраве и живот, така и сигурността на останалите участници в пътния трафик.

С включен звуков и светлинен сигнал служителите от Районно управление – Созопол последвали мотоциклета, като констатирали, че поставената му регистрационна табела е от друго МПС. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но същия впоследствие е издирен от полицията.

Проявил изобретателност и се оплакал, че е станал жертва на полицейско насилие. Към жалбата му до момента все още не е приложено медицинско свидетелство. Допълнително 21-годишният мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до „Спешния център“ в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена  документация.

По случая в Районно управление – Созопол е образувано бързо полицейско производство, като три часа след приключване на действията по него, младежът е освободен. От  полицията уточняват, че по две досъдебни производства за кражби от 2012-а и 2013-а, 21-годишният мъж е сключил споразумения с Прокуратурата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Хванаха пиян врачански шофьор в Средец
Дете от Германия в болница след инцидент с триколка в Слънчев бряг
Неизправен бойлер предизвика пожар в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.