Крими
Митничари задържаха близо 8 тона дизелово гориво
TразмерT

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха  7690 литра дизелово гориво при три отделни проверки на територията на Бургас и област Ямбол.

Преди дни митническите служители откриват при проверка на складова база на територията на Бургас два ПВЦ-съда с монтирани кранове и 114 пластмасови туби, съдържащи общо 2090 литра жълтеникава течност с характеристики на дизелово гориво.  При проверката не са представени никакви документи за горивото по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Горивото е задържано, взети са проби за лабораторен анализ и след излизане на резултатите предстои бъде образувано административнонаказателно производство.

Други 4200 литра  дизелово гориво са задържани при проверка по-рано през юли във ведомствена бензиностанция, намираща се в стопански двор на територията на област Ямбол, поради  несъответствие на състава на горивото с представените за него документи. Взети са проби от горивото, които да бъдат анализирани в митническа лаборатория. Работата по случая продължава.

Още 1400 литра дизелово гориво са иззети  от ведомствена бензиностанция на територията на град Бургас за несъответствие на състава на горивото с представените документи за него, което е установено от извършената експертиза в митническа лаборатория. По случая е  съставен акт за установеното административно нарушение.      

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мъж укривал цигари без бандерол в кафенето на село Страцин
Трима души в болница след катастрофа на пътя Люляково-Съединение
Михаела от Камено отново избяга от дома си, полицията я издирва
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.