Регион
Министърът на образованието идва на посещение в Бургаско
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Очаква се министърът на образованието Красимир Вълчев да пристигне в Средец и Малко Търново на 14 януари. Това научи вестник „Черноморски фар“ от свои източници. Посещението на Вълчев в региона е част от обиколката му по различни учебни заведения в страната.

Желанието на министъра е да посети и училищата в малките общини и населени места, в които се обучават ученици от уязвими групи. Той иска да види как се работи с учениците, които се приобщават към образованието, както и работата на образователните и здравните медиатори в такива общности.

В Средец е планирано министърът да посети най-голямото училище в града СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Там ще бъде обсъдено преминаването на едносменен режим в школото. Освен това министър Вълчев ще отиде и до Центъра за развитие на общността и Общинския детски комплекс.

На министъра на образованието ще му бъде представена и сградата на Старото училище, която при възможност да се реновира с пари от държавния бюджет. Целта е учениците от първи и втори клас да учат в там.

Планирано е посещение и на Зелената къща. В нея Вълчев ще наблюдава клубове на деца бъдещи еколози, чиито ръководители са специалисти от различни предприятия и екопатрули.

В следобедните часове на деня е предвидена среща с всички директори и счетоводители на учебни заведения в Средец, във връзка с 10% увеличение на заплатите, които преподавателите ще получат.

След Средец Красимир Вълчев ще се отправи и към Малко Търново. Там той ще гостува на единственото училище в общината СУ „Васил Левски“. И в крайграничното градче министърът на образованието ще се срещне с учителите и директорите, за да се запознае с техните проблеми и предложения за нормативната уредба, както и да обсъди наболели теми като увеличаване на шкафчетата, увеличаване на заплатите и едносменния режим.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
12 къщи пострадаха от поройния дъжд в Община Камено
Как ще се нареди пъзелът в Созопол след ерата Рейзи
Народният певец Костадин Михайлов пее на празника на Равда
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.