Бургас
Министър Бисер Петков говори за дигитализацията в Бургас
TразмерT

1 млн. българи трябва да подобрят дигиталната си грамотност, за да запазят работата си. Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на MASTERCLASS WORK 4.0 в Бургас. В него се включи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. С лекции във форума участваха и Пламен Димитров - президент на КНСБ, проф.Магдалена Миткова - ректор на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и други.

Целта на тези лекции е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови.

„Това, което виждаме от разговорите със студентите и преподавателите е едно увеличаващо се искане за повече знания и повече регулации. Когато говорим за образованието, трябва да говорим  за пазара на труда, за реалния бизнес, за конкретните предприятия, за това как в индустрията и услугите прониква в момента дигиталната революция като цяло и доколко това и как променя изискванията към сегашните работещи”, заяви  пред присъстващите Пламен Димитров.

 Темата на лекцията на министър Петков бе: "Дигитализацията и пазарът на труда". "Новата реалност изисква нов подход в планирането и управлението на човешките ресурси, които включват непрекъснато инвестиране в уменията на работната сила, учене през целия живот и насърчаване на партньорството между работодателите и средните и висшите училища", каза министър Петков.

 Той подчерта, че през следващия програмен период 2021-2027 година голяма част от средствата, които България ще получи от Европейския социален фонд, ще се насочат към обучения за дигитални умения за работещи.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии почетоха Левски с две факелни шествия
РИОСВ-Бургас сложи край на драмата „пеликан със зеле“
Бургас се преклони пред саможертвата на Васил Левски
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.