Спорт
Милен Георгиев подготвя поредния си сериозен трансфер
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Футболният мениджър Милен Георгиев подготвя поредния си сериозен трансфер. Това разкри самият той пред вестник „Черноморски фар“. Георгиев обаче не пожела да каже повече подробности относно името на българския играч и в кой отбор ще заиграе.

„Трансферът обича дисциплината, до края на септември би трябвало да стане ясно окончателно всичко около този трансфер“, каза мениджърът, допълвайки, че въпросната сделка ще бъде дори по-голяма от тази на бургазлията Крис Добрев, който премина под наем при юношите до 19 години на португалския гранд „Порто“. "Драконите" са носители на Шампионската лига в своята възраст. 18-годишният талант, който е собственост на „Ботев“ (Пловдив), бе преотстъпен за една година на „Порто“. Ако бъде одобрен от ръководството на португалците, те ще заплатят за него 250 000 евро на пловдивския тим.

Именно и зад тази сделка стои Милен Георгиев. Той коментира, че трансферът на Добрев ще бъде наистина голям, ако младежът успее да се докаже в „Порто“ и те решат да го закупят.

„Дано да се справи в предизвикателството и успее да се адаптира през тази една година. Всичко е в неговите крака и глава“, каза още Георгиев.

Той допълни, че офертите към талантливия бургазлия, юноша на „Нефтохимик“, са били много.

„Имах многократни разговори с „Ботев“, че момчето трябва да играе, за да бъде продаден. Нямаше разбиране от тяхна страна, но явно толкова го й ценяха. Вижда се, че той не бе основен играч в тима им. Аз говоря само с факти и те точно това показват. Търсихме реализация в чужбина. Наблюдавах отборът на „Порто“ U 19 и спокойно мога да кажа, че ако се изправят срещу някой наш елитен тим, извън топ 3, ще го бият с 3-4 гола разлика“, категоричен е мениджърът.

Той коментира и нападките от страна на спортния директор на „канарчетата“ Адалберт Зафиров. Според последния Георгиев е поставил ултиматум на ръководството на пловдивчани и те са пуснали с нежелание Добрев при „Порто“.

„Не искам да му отговарям на него, но ще помоля БФС, когато клубовете си назначават директори, да им изискват диплома за основно образование. Тогава няма да сме свидетели на глупости, които се бръщолевят“, каза Милен Георгиев, като поясни, че това не се отнася конкретно към Адалберт Зафиров.

Според него това изказване на Зафиров се прави с цел да се отклони вниманието от генералните проблеми в отбора на „Ботев“. Нека се концентират в тяхната си работа, защото са изправени пред угрозата да изпаднат, което не се е случвало от доста време, допълни още мениджърът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.