Бургас
Меден рудник се обедини около идеята за амфитеатър
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Жители на Меден рудник се обединиха около идеята да се направи амфитеатър зад т.нар. „Лакома спирка“ в комплекса. В момента тя е осеяна с павильони, а зад тях има огромна поляна, която стои празна от години. По време на обсъждането, на което присъстваха районния кмет Магдалена Манолова, главният архитект на общината Веселина Илиева и представители на дирекция "Устройство на територията" и ЦАУ "Възраждане" при Община Бургас, както и общински съветници, всеобщото настроение бе за реализране на проекта.

Той обхваща зоната и парцела, който е познат като поляната зад Лакомата спирка. Тази цялата зона е предвидена да бъде обособена на три подзони. В едната, която е точно под спирката ще има ситуирана елха и един кръгъл площад, там ще има и търговски площи. Предвиждат се 6 малки павильона от по 7 квадрата и 4 по-големи до 15 квадрата. Идеята е това да са павильони, които да изпълняват функцията услуги – кафе, закуски и най-необходимите неща. Там се предвижда една обществена тоалетна, още една сграда – тип павильон за персонала и една тоалетна достъпна за хората с увреждания. Целият парк е съобразен с тях и да имат достъпност до всяка една зона, подчертаха още от общината.

Следващата зона е за спорт и отдих. Има обособен кът за фитнес и един кът, който е за деца с люлки, които са предвидени за до 3 годишни и за от 3 до 12 годишни. Площадката е доста голяма и ще е една от най-големите в Бургас. Ще има люлки и за деца с увреждания. Ще има батути и ще е доста приятно за всички, категорични са от администрацията. Ще има и пързалка, която ще ползва естествената денивелация на терена.

Третата зона вече е амфитеатъра, който е предвиден да е доста зелен. Самите седалки и терасирането на терена ще е с камъни, трева върху тях и накрая дървени седалки. Няма да има никакъв бетон. Самата сцена ще е 600 квадрата. Идеята е да може да се играят хора и да има площадно пространство за по-масови събития. На гърба на сцената ще има обслужваща сграда със съблекални и гримьорни. Пред нея ще има 9 метрова стена, на която ще може да се прожектира и лятно кино.

Всички зони ще са достъпни от всички страни. Съобразени са най-широките входове да са, където има най-голям човекопоток. В близост до амфитеатъра ще има кафе.

По врема на общественото обсъждане надделяха тези, които искат амфитеатъра да се случи. Недоволни бяха само една част от търговците в сегашните павильони. Типично за живеещите в Меден рудник, освен сегашния проект, бяха повдигнати и други наболели за част от хората проблеми – паркинги, благоустройство и други. От общината отговориха и на тези въпроси.

Срещата приключи с обещанието от страна на общината да държи в течение жителите на комплекса.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сериозна инвестиционна програма за Морското училище в Бургас
НФСБ представи листата си за Бургас, в нея нямало политически калинки
ТИР се обърна на пътя Ветрен-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.