Любопитно
Меден рудник отново домакин на кулинарен фестивал
TразмерT

Кулинарният фестивал „Шарено котле“ се провежда днес за шести път в бургаския комплекс „Меден рудник“. Събитието се състои до училище „Петко Росен“ и включва още богата фолклорна програма, снимки с народни носии, кулинарен базар и други инициативи.

Организатор на проявата е читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" с подкрепата на Община Бургас. 

Тази година в кулинарната част на „Шарено котле“ освен българско имаше и руско, турско и полско участие, а гост на събитието бе и посланикът на Полша у нас Негово Превъзходителство Анджей Янек, както и зам.-областният управител на Бургас проф. Севдалина Турманова и народният представител Диана Саватева.

Базарът има за цел да представи богатото разнообразие от типични за различните кухни сладки и солени вкусотии, които ще се предлагат на специално подредени за целта щандове. Представителите на общностите ще се включат в кулинарна битка, а журито ще определи кой ще е "Майстор сладко" и "Майстор солено" за тазгодишното издание на фестивала.

Арт работилници за традиционни занаяти запознава посетителите с грънчарството, кошничарството, терзийството, както и с изработването на сувенири от естествени материали, играчки от плат, бижута и др.

Фестивалната програма ще приключи с вечерен концерт от 17:00 часа с участието на танцови школи "Амира", "Елит Танго", вокални групи "Сезони" и "Изгревчета", балканска група "Месечина" и Acoustic band "Avalon".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Иван и Станислав, които преобразиха подлеза до Операта
Влюбена двойка се венча на крилото на самолет
В последния ден на лятото - слънце и слаб вятър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.