Поморие
Мед се лее в центъра на Поморие
TразмерT

Почти целият спектър от пчелни продукти може да бъде видян в Поморие до 10 август, в рамките на фестивала „Мед, Море и Слънце“. За шеста поредна година събитието се организира от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас.

От близо 50 милиона години пчелите старателно произвеждат един от най-ценните хранителни продукти на земята – медът. Въпреки хилядолетната си история, медът и пчелните продукти почти не са променили своя вкус, състав, лечебни свойства и незаменими химични вещества, които го нареждат сред безценните дарове от природата.

Народният представител Ася Пеева откри официално фестивала. Беше отслужен водосвет за здраве и благополучие на участници и гости, а за доброто настроение на всички присъстващи допринесоха мажоретките от Мажоретния състав при НЧ „Просвета 1888“ с ръководител Жулиета Малчева.

Във фестивала тази година участват пчелари от 17 населени места в страната: Поморие, София, Пловдив, Бургас, Несебър, Левски, Гоце Делчев, Радомир, Средец, Видин, Айтос, Дупница, Враца, Вакарел, с. Винарско, с. Рашково и с.Петърч. По традиция в края на „медения форум“ отново ще бъдат определени Цар и Царица на меда, както и носителят на приза „Най- атрактивен щанд и най-атрактивно представяне на пчелните продукти”.

От 27 юли до 10 август всеки ден, от 9:30 ч. до 21:30 ч. посетителите на фестивала ще имат възможността да дегустират и закупят продукт с гарантирано качество, директно от производителите на ароматния еликсир.

Центърът на Поморие ще се насити с меден аромат и богати кехлибарени щандове от 27 юли до 10 август. Причина за това е шестото издание на фестивала „Мед, Море и Слънце”, което отново ще събере производители на мед и пчелни продукти от цялата страна.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.