Бургас
Магистрати се обучаваха на тема „Синдром на родителско отчуждение“
TразмерT

Окръжен съд – Бургас съвместно с Националния институт на правосъдието организираха регионално обучение за магистрати на тема „Съдебно-психологически експертизи на деца. Синдром на родителско отчуждение. Поведение на съдията при провеждане на производства с участие на деца, пострадали от домашно и сексуално насилие“. Лектор бе доц. д-р Румен Бостанджиев. В обучението се включиха съдии от Апелативен, Окръжен и районните съдилища в областта.

Лекторът представи негативната тенденция на зачестяване случаите на деца в проблемни семейства и преосмислянето на традиционната представа „в името на детето“. Широка дискусия предизвика психологичното развитие на детето в дисфункционално семейство и ефекта на развода върху децата, справяне с травмата, стреса, също и споделеното попечителство. Участниците направиха съпоставителен анализ с примери по тези въпроси от световната съдебна практика и законовите норми в страната. Теми на обучението бяха още насилието в изолирани етнически общности, синдрома на родителско отчуждаване, психологичната медиация при развод.

Обучението бе организирано по проект „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието, по Оперативна програма „Добро управление“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.