Созопол
Любен Дилов: Белята „Мопанг” показа, че не сме готови за истинска екокатастрофа
TразмерT

Разливът от потъналия край Созопол кораб „Мопанг” показа, че не сме готови за истинска екокатастрофа. Това е беля, но е малка беля, посочи Любен Дилов-син в предаването „Тази сутрин”.  По думите му във всеки момент през Черно море минават около 50 големи плавателни съда, много от които превозват нефт и ако премиерът Борисов не се е ангажирал лично със случилото се, то още щяхме да се чудим кое министерство отговаря.

Дилов посочи, че разливът е възможно да се окаже не особено вреден за природата. По думите му в кораба кипи живот – миди, риби и др. и явно не се отразява лошо на околната среда.

Водолазите започнаха да работят от вчера - бързо и енергично. Корабът ще бъде пробит на много места, за да се вдигне естествено мазута и да бъде събран, посочи още Дилов. В горивните камери ще бъде засмукано с помпи. „Под водата няма вълнение, проблемът е със съдовете отгоре. До 30-40 дни ще приключи операцията”, каза той.

По повод катастрофата край Своге Дилов посочи, че е нормално такава трагедия да „разрита обществения кошер”. За него големият разговор е на ниво функциониране на обществени поръчки и ремонти в сектора.

Управляващите не звучат достоверно, смята той. Винаги съм бил да се прави кабинет на  малцинство – политически зряло е, добави писателят по повод търканията в управляващата коалиция.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Созопол празнува Никулден
„Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници
Старото военно училище на остров Свети Кирик става център на археологията
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.