Бизнес
„Lidl“ отвори първия си магазин в Созопол
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Изцяло нов магазин „Lidl“ от вчера отвори врати в Созопол. С откриването му веригата още по-категорично заявява своя дългосрочен инвестиционен ангажимент в страната. Това е 87-я магазин в България, а Созопол става 46-я български град, в който „Lidl“ ще има търговски обект. Доротея Митева, директор продажби и логистика в Централна и Източна България, заяви пред гостите по време на откриването, че Черноморието винаги е било от изключителна важност, както заради туризма, така и заради динамичния темп, с който се развива. „Именно затова откриването на този първи магазин в Созопол е важна крачка, която предприемаме с огромна отговорност, и която се надяваме гражданите на Созопол и неговите гости да оценят“, допълни тя.

Този магазин е изграден изцяло според новата филиална концепция на марката „Lidl“. Тя е фокусирана върху изграждането на по-удобни и по-модерни магазини, както и върху високата енергийна ефективност на сградата. Магазинът се отличава с модерен интериорен дизайн, с редица удобства за клиентите му и функционалност. В него може да се намери широка гама от различни хранителни и нехранителни артикули с характерното за „Lidl“ оптимално съотношение между качество и цена. Артикулите са специално подредени по сектори и продуктови групи, така че клиентите да могат да се ориентират максимално бързо и да пазаруват удобно, с което да пестят време и средства.

Енергийната ефективност на сградата се състои в редуцирането на консумацията на електроенергията с около 30% в сравнение със стандарта на такава сграда. „Това отразява и основен принцип в нашата политика, а именно да градим своя бизнес и да го развиваме устойчиво и с мисъл за обществото и околната среда“, поясни още Митева.

Новият магазин е и първият в търговската мрежа на компанията, в който могат да се разгледат реплики на археологически артефакти, намерени в процеса на строежа на магазина. Те представляват останки от фамилна гробница от елинистическата епоха.

Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи поздрави персонала на новия магазин и им пожела здраве, късмет и търпение. „Като кмет винаги съм насърчавал хора, които искат да инвестират в моя град и винаги съм казвал, че сериозните инвеститори трябва да бъдат приоритет в нашата община. В съвместната работа с „Lidl“ за пореден път доказваме, че Община Созопол е един добър партньор в бизнеса“, заяви градоначалникът. Той изтъкна, че освен за созополчани и гостите на града, новооткритият магазин ще е удобен и за гражданите на Приморско и Царево, тъй като се намира на пътя, който води към двете населени места.

Малко преди финала на програмата по откриването специалните гости шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков застанаха зад кухненския плот и раздаваха съвместната си книга с рецепти. Желаещите получаваха и автограф от двамата топ готвачи.

Програмата по откриването приключи със символичното прерязване на лентата. Непосредствено след това с огромен интерес влязоха и първите клиенти на магазина, за да го разгледат и напазаруват.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
5 лева такса за заверка с „апостил“ ще събират областните администрации
От 1 април се забранява отделна употреба на софтуер за продажби и касови апарати
„Фрапорт България“ с нови партньори и дестинации през 2019 г.
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.