Любопитно
Левче за тоалетна в Бургас
TразмерT

Увеличението е 100 процента

 

Дарена КАМЕНА

 

„Чистота“ сурвака бургазлии от началото на януари. Удоволствието, като истински  европейци, те да ползват тоалетните на „Тройката“, на жп гарата и в Морската градина вече струва лев.

От фирмата обясниха стопроцентовото увеличение с факта, че всичко е поскъпнало – токът, водата и тоалетната хартия.

И ако яйцата от 0.19 лв. станаха 0.29, а за хляба все още се говори, че заради тока може да поскъпне, то цената за ползването на тоалетните стана направо двойна - от 0.50 лв. на 1.00 лв., без много шум.

„Стана тя каквато стана“, тюхка се бургазлийка, която е попревалила „на жизненото поприще средата“. Нейната обичайна разходка в Морската градина, съпроводена с чаша кафе от уличния автомат и задължително посещение на WC, всичко побиращо се в рамките на един лев, сега се проваля. Първо, ще й се наложи да съкрати маршрута на разходката си, така че да ползва тоалетна у дома преди да излезе и да устиска да се прибере, и второ, за всеки случай ще се лиши вероятно и от кафето, за да не употребява течности докато е навън.

Репортерско набито око забеляза друг трик – дама връхлетя с непукистка физиономия в заведение, ползва безплатно тоалетната му и си излезе пъргаво като момиченце. Така тя спести заветното левче.

Ако заведенията в близост до градските тоалетни не вземат мерки и те да повишат цената, или да сложат фейсконтрол само за клиенти – WC  – те ще бъдат набутани с консумативи и ток от разхождащите се, които са решили да не дадат лев за тоалетна.

Все пак най-добре си остават мъжете, които могат да се облекчат и до някое дърво или кофа за смет, намиращи се на по-закътано място. За майките с малките дечица ще си остане вариантът с храстите, май докато те станат абитуриенти.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бабинден е!
Почина най-възрастният мъж на планетата
Принцът на Монако опита от меда на бай Киро от Несебър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.