Айтос
Летен бум на браковете в Айтос
TразмерT

111 пресъставени акта за айтоски бебета, родени в чужбина

 

136 брака са сключени от началото на годината до 20 юли в Ритуалната зала на Общината, сочи статистиката на Дирекция “АПИО" в Общинска администрация - Айтос. По-голямата част от бракосъчетанията са регистрирани през последните месеци. Средно по шест-седем брака дневно се сключват през месец юли в Община Айтос, научи НП.

Бумът на бракосъчетанията е на двойки, които заминават или вече работят в Германия. Има „младоженци", които от 20 години живеят без брак и точно сега искат да чуят Менделсон. Причините са финансови - съществувал немски налог ергенски данък, затова се налагало двойките да припознаят децата си и да получат спешно документ за законно съжителство. Свидетелството било от полза и за плащания за децата, призна една от нововенчаните булки.

През юли, улиците в Айтос са буквално задръстени от лъскави автомобили с марките Mercedes, BMW, Audi, с които кандидат-младоженци се завръщат в България, за подписи в ритуалната зала. Има и гастарбайтери, дошли да почиват и в същото време да търсят активно къщи и земи за продан.

Статистиката сочи още, че 34 са актовете за брак, издадени в Казакстан, Турция, Гърция, Македония и други държави, които са пресъставени от айтоските общински служители. По закон, пресъставянето на акта за брак става по постоянен адрес на съпруга, т.е. 34 айтоски мъже са се венчали в скоро време в чужбина. 15 граждани на общината пък са починали зад граница, пресъставянето на акта за смърт е по постоянен адрес на починалия, обясняват още служителите.

Най-много - 111 са пресъставените до 20 юли актове за раждане на деца от майки с постоянен адрес в община Айтос. Което означава, че 111 са дамите от общината, които от началото на т.г. са се сдобили с рожби в чужбина - преобладават новородените в Кипър, Дания, Испания, Гърция, Франция, Турция, САЩ.и др.

НП

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.