Любопитно
Лекция за отровните змии в България ще се проведе в Бургас
TразмерT

Образователната програма на Регионалния исторически музей (РИМ)-Бургас продължава тази събота с лекцията „Отровните змии в България”. Автор е уредникът-биолог Божана Рибарова.

Популярен факт е, че в България повечето представители на змиите не са отровни. Предмет на лекторията са именно малкото отровни видове, които можем да срещнем сред природата и то само през топлите месеци на годината. Два от видовете - степна усойница и аспида, дори се смятат вече за изчезнали от територията на страната и не са установявани в продължение на много години. Биолозите подчертават, че змията не би нападнала човек, ако не бъде раздразнена и съветват при среща с тези създания просто те да бъдат подминати. Добре е при разходка сред природата хората да носят подходящи обувки и чорапи, а също така да се внимава да не се настъпи влечугото случайно, докато се припича на слънце.

Лекциите в обновения Природонаучен музей в Бургас (ул. К. Фотинов 30) са всяка събота от 11:30 часа. Входната такса е преференциална - за възрастни 2 лева, а за учащи и пенсионери – 1 лев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Наблюдаваме "кървава Луна" тази нощ
Учениците в Бургас оприличиxа кмета Николов на Супермен
Атанас е на ред да почерпи за имен ден днес!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.