Бизнес
КЗП: Внимавайте с резервациите за зимните празници
TразмерT

Сега е точното време да помислим за резервациите за посрещането на Коледа и Нова година. Оферти има много и най-разнообразни. Невинаги те са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат картинките и описанията, особено на предлаганите в интернет пакетни пътувания. Затова е много важно внимателно да ги проучим отрано, препоръча председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в Сутрешния блок на БНТ.

„Да направим съпоставки, да потърсим в регистрите на Министерството на туризма за туроператорите и категоризираните туристически обекти – дали действително това, което се предлага на нашето внимание, съответства на това, което законът изисква, за да сме спокойни, че наистина получаваме срещу своите пари онова, което трябва да получим“, посочи Маргаритов.

Председателят на КЗП посъветва хората да не се поддават лесно на съдържащи известна преса анонси като например „остава само още една свободна стая“, „в момента още десет потребителя разглеждат тази оферта“ и т.н. „Това може да бъде трик, без да е нелоялна търговска практика, тъй като е възможно да има изрична уговорка, че въпросното място за настаняване не се предлага единствено в тази платформа, а тя предлага само определен брой стаи, които наистина може да са на изчерпване“, коментира Маргаритов. Той добави, че целта на този подход е клиентът да вземе решение, без да е направил достатъчно обстоен маркетинг, за да е сигурен, че предложението действително е най-изгодното.

Обикновено пакетните предложения за Коледно-новогодишните празници съдържат доста допълнителни услуги, обърна внимание председателят на КЗП. „От безплатните СПА услуги в хотелския комплекс до празничната програма с изпълнителните, които ще присъстват на тържеството и т.н. Понякога обаче потребители са се оплаквали при нас, че уж това би трябвало да е включено в цената, но се налага впоследствие да бъдат заплащани допълнителни суми за тези „екстри“, но това е нелоялна търговска практика“, заяви той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Банковите такси за преводи в чужбина поевтиняват
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.