Любопитно
Курс по грънчарство за възрастни открива легендарната Школа по керамика
TразмерT

Курс по грънчарство, керамика и пластика за възрастни открива легендарната школа по керамика в СУ „Иван Вазов“. Той е тримесечен и ще се провежда в събота от 10 часа в школата, като ще бъде ръководен от Иван Арабаджиев. Цената на курса ще е 80 лева за трите месеца, като парите от него ще отиват за подпомагане на ученици на училището, които са в неравностойно положение.

През последните години антистрес-терапията с грънчарство завладява все повече хора,  които се радват на произведенията, които са сътворили от глина и казват, че релаксират след като седнат пред грънчарското колело. От училището се надяват точно това да мотивира бургазлии и да се запишат на курса.

Преди време благодарение на кампания бе възстановена пещта в Школата, а бивш неин възпитаник дари средства за ново електрическо грънчарско колело.

Курсистите ще могат да открият и изложба с произведенията си. Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева пое ангажимента тя да бъде открита в рамките на проявите, на които Бургас ще бъде домакин по време на европейското председателство на България на Съвета на ЕС", каза Йорданка Ананиева - заместник-кмет по култура в Община Бургас. Тя бе и първата, която седна на грънчарското колело, за да получи първия си урок от Иван Арабаджиев. Своите първи стъпки в грънчарството направиха и журналистите, които присъстваха на промотирането на курса от директора на учебното заведение Виктор Григоров.

Всеки желаещ може да се запише на телефон 0899181047 или в дирекцията на училището.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Днес почитаме Света Анна
Стари карти разбиват твърдение на БАН, че Бургас е едва на 150 години
Как ще почиваме по празниците?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.