Бургас
Купуват нови компютри за Спешната помощ
TразмерT

Ина ПЕТРОВА

Филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас ще бъдат оборудвани с нови компютърни конфигурации. Компютрите ще се закупят и доставят в изпълнение на проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“. Финансирането му е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. , а поръчката е на стойност 212 500 лв.

         Министерството на здравеопазването вече е пуснало обществена поръчка за общо 170 броя компютърни конфигурации с инсталирана операционна система. Те ще бъдат разпределени между филиалите на ЦСМП в цялата страна. Срокът за подаване на офертите е до 30 август, а отварянето ще стане на 2 септември в сградата на министерството.

         Гаранционният срок на конфигурациите е съгласно представената от изпълнителя оферта, но не по-кратък от 36 месеца от приемно-предавателния протокол, с който се приема доставката на съответната компютърна конфигурация, подписан от възложителя без забележка. Изпълнителят на обществената поръчка следва да осигури сервизно обслужване на мястото на всяка компютърна конфигурация в страната, при крайния получател на възложителя в периода на гаранционния срок. Компютрите трябва да се доставят за 10 месеца от сключване на договора.

         Проектът има за цел подобряване качеството на предоставяната  спешна медицинска помощ на нуждаещите се. Специфичната му цел е повишаване на знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ на територията на цялата страна.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Учители от СУ„ Йордан Йовков“ в Полша по програма “Еразъм +”
Работодатели и директори на професионални гимназии дискутират как да привлекат ученици
Толерантност в действие демонстрираха в ОУ„Александър Георгиев - Коджакафалията“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.