Регион
Купуването на е-винетки вече е възможно
TразмерT

Купуването на е-винетки вече е възможно. Това показа експеримент на bTV от днес.

От АПИ вече обявиха, че шофьорите няма да бъдат глобявани за липсата на винетка до 15 януари. Това е толеранс за потребителите, за да се информират за системата. Има сигнали от мобилните екипи, че хората сами спират при тях да ги питат от къде да си закупят винетки.

Като всяка нова система е нормално да дава грешки, тестовият период да 17 декември е бил успешен, посочи Антон Антонов – директор на Националното ТОЛ управление в АПИ.

„Системата с електронните винетки не тръгна с фалстарт. От 17 декември пуснахме успешно системата за продажба на електронни винетки. Системата беше тествана предварително - от 18 август, когато бяха направени първите тестове до пускането ? в експлоатация“, заяви Антон Антонов.

Той посочи, че всяка нова електронна система има нужда от време докато започне да работи нормално.

„Днес ще бъдат монтирани устройства за продажба на електронни винетки на два гранични пункта. Имам уверението, че най-късно до 10 януари ще има терминали за самообслужване на всички гранични контролно-пропускателни пунктове“, отбеляза директорът на Националното ТОЛ управление.

Той обясни, че след закупуването на електронната винетка не е необходимо да се пази касовата бележка.

„До вчера имахме над 110 хил. заявки за конвертиране на винетки, като 8 хил. от тях бяха фалшиви“, посочи още директорът на Националното ТОЛ управление.

Имейлът, който се посочва при купуването на електронната винетка, е в нарушение на закона, но това ще бъде премахнато, увериха още от агенцията. Когато посочвате електронна поща, декларирате, че на нея може да ви се изпращат фишове.

Два са основните проблеми в системата, подчерта бившия шеф на транспортната комисия в НС Настимир Ананиев. Според него с амнистия за тези които карат без винетки се търпят финансови загуби, за които не е ясно кой ще поеме отговорност.

Проблем е и базата данни, като по думите му конвертирането на старите винетки е трябвало до стане автоматично.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Средец прави комплекс за креативен туризъм с европейски пари
Заради депото за опасни битови отпадъци: Нено Димов кани двама жители на Атия за среща
Иде време за Рибния фест в Царево
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.