Бизнес
Култовата кръчма „Бургаски вечери“ дължи около 60 бона на „БКС“
TразмерT

Общинското дружество си търси парите чрез съд

 

Георги РУСИНОВ

 

Култовата кръчма „Бургаски вечери“ в лицето на наемателя „Вергиев холидей“ ООД дължи около 60 хиляди лева на „Благоустройствени строежи“ ЕООД (б.а. „БКС“), чиято собственост е заведението. Това заяви пред „Черноморски фар“ управителят на БКС Иван Апостолов.

„Договорът им изтече и имат неплатени шест наемни вноски (б.а. една вноска е от близо 7 хиляди лева), но имат депозит в размер на три вноски. Освен това по договора  са начислени неустойки и така общо искът е за около 60 хиляди лева, които ни дължат. Внесохме иска до Районен съд – Бургас, но тъй като превишава 25 хиляди лева, те излязоха с решение, че не е подсъден на тях и го прехвърлиха на Окръжен съд – Бургас. Сега вече ще чакаме те да се произнесат“, коментира Апостолов.

Договорът на наемателите  изтича на 1-ви август и от тогава до сега с „БКС“ не са стигат до споразумение за заплащане на дължимите вноски.

„Изпратили сме писмо за прекратяване на договора и освобождаване на помещението, при което нямаше ответна реакция и затова сме подали иск в съда“, добави още управителят на „БКС“.

Репортерска проверка на „Черноморски фар“  показа, че собствеността във „Вергиев Холидей“ ООД е била прехвърлена в началото на януари миналата година. Сега според справката в Търговския регистър мениджър вече е Здравка Биберова, а като партньори са вписани Пламена Гъркова и Светлана Стоянова-Кънева. Допреди това „Вергиев холидей“ бе еднолична собственост на  Димитър Вергиев.

Управителят на БКС поясни, че сега след като нещата са стигнали до съд, очаква допълнителна реакция от наемателите и ако се съгласят да си платят дължимото, ще прекратят съдебния спор.

„Така или иначе трябва да има нов търг, ако иска някой да го наеме заведението. Това забавяне на плащанията донякъде забавя процедурата, но трябва да бъде избран и нов Общински съвет, който да разреши търга“, поясни Апостолов.

Припомняме, че за „Бургаски вечери“ и още две култови бургаски кръчми – „Воденицата“ и „Плаза“, собственост на „БКС“, търг трябваше да се проведе още през септември, или по-точно на 11-и. Той обаче не се състоя поради допуснати фактически греши в решение на Общински съвет – Бургас.

В последните години „Бургаски вечери“ смени името си и се нарича „Кралско село“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Банковите такси за преводи в чужбина поевтиняват
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.