Регион
Корнелия Нинова оттегли оставката си
TразмерT

Корнелия Нинова обяви, че оттегля оставката си. В изключително емоционално изказване пред делагитатите на 49-тия Конгрес на БСП, тя заяви, че няма да внесе доклад за оттеглянето си. Думите й бяха посрещнате с аплодисменти, които продължиха повече от минута, предаде вестник "Дума".
Нинова бе категорична, че е взела решението заради бъдещото на партията. Предлагам точка две - констатиране на оставката да отпадне, поради липса на такава, заяви Нинова и призова делегатите да не приемат и точка за промяна в устава и да оставят членовете на БСП пряко да избират своя председател.
Аз съм тук, върнах се, защото БСП не се продава, категорична бе Нинова.

Време е да поработим за местните избори, да дадем победа на социалистите, не за да имаме постове, а за да я има България, завърши Нинова.

Тя призна, че не е подозирала какво ще предизвика с решението си да подаде оставка. Отворих Кутията на Пандора и много хора помислиха, че могат да започнат да преразпределят помежду си останалото от партията. За последнитеседмици се задейства цялата репресивна и гнусна машина на задкулисието. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП, заяви Корнелия Нинова. Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: "Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова.
БСП не се продава! По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да ви дадем да го превземете отвътре, повтори категорично лидерът на партията.

БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди, продължи Нинова.

В момента сме на прага на криза с неизвестен край, причини за нея има много, но поводът съм аз, отчете още лидерът на партията. При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз. След загубата на европейските избори, веднага на другия ден, не се чакаше обявяването на резултатите, Георги Гергов ми поиска оставката. След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана, допълни Нинова. Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет. Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията от това си действие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Десетки загинали при земетресението в Турция
Очаква ни почти пролетен уикенд
Шестокласници в Несебър учиха колко велик е българският език
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.