Малко Търново
Контейнери за мигранти ще поставят в Малко Търново
TразмерT

Дона МИТЕВА

Контейнери за около 280 души –мигранти ще  бъдет поставени в Малко Търново. Те ще са част от три фургонни лагера с капацитет за общо 3 хиляди души за над 10 милиона лева, които ще строи МВР. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от силовото министерство. Парите трябва да са от фонд „Убежище, миграция и интеграция“.

Предвижда се площадките за  контейнери да са разположени в Малко Търново, Елхово и Любимец.

Любопитна подробност е, че посочените адреси Малко Търново и Елхово съвпадат с тези на местните дирекции на гранична полиция. В Любимец пък е посочен адресът на съществуващия в момента бежански лагер.

От параметрите, които са посочени в обществената поръчка, се вижда, че контейнерите ще са с дължина 7 метра и тегло 2 тона. Вътре ще има две стаи с по две двуетажни легла. Отделно от това ще има тоалетни и бани в по-малки контейнери, а също така и места за раздаване на храна. Лагерите ще имат контролно-пропускателни пунктове и терените им ще бъдат разделени с ограда на различни зони.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев коментира специално за „Черноморски фар“ изтеклата в медиите информация: „Не става дума за бежански център, който да има охрана, да има всички удобства и там бежанците да остават продължително време. По неофициална информация ще става дума за двадесет и четири часово задържане на мигрантите, които са преминали незаконно границата. Досато  им се направи проверка, да им се оформят документите и да бъдат насочени към други места“.

 

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Село Бръшлян – най-предпочитаното за отдих в Странджа по празниците
Малкотърновски празнични рецепти: Вкусна пухкава пита
Малкотърновски празнични рецепти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.