Бургас
Командването на военноморското учение „Посейдон“ посети Община Бургас
TразмерT

Командният щаб на българо-румънското противоминно учение "Посейдон" посети Община Бургас. Делегацията бе приета от зам.-кмета Красимир Стойчев, който представи пред военноморските офицери тенденциите за развитието на Бургас и потенциала му като туристическа дестинация.
Българо-румънското противоминно учение "Посейдон" ще се проведе от днес до 17 ноември. То е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в полигони, които са обявени своевременно.
"Посейдон 2018" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.
В учението ще участват фрегата "Смели", минния ловец "Цибър", базовия миночистач "Прибой", рейдовите миночистачи "Капитан-лейтенант Кирил Минков", "Капитан-лейтенант Евстати Винаров", хидрогранните катери "Контраадмирал Сава Иванов" и "Капитан I ранг Борис Рогев" от военноморските сили на България, миночистача "D. Nicolescu" от румънските ВМС, противоминен кораб "Evropi" от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата участват още флагманът FGS "Rhein" от германските ВМС, испанският противоминен кораб SPS "Turia" и турският противоминен кораб TCG "Erdemli".
Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране - Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.