Крими
Командосът Димитър, който нападна майка с дете, иска да влезе в Психото
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Димитър Пехливанов, който нападна майка и детето й до блок 39 в бургаския комплекс „Възраждане“, поиска да влезе в Психиатрична болница. Днес той се яви в Районен съд-Бургас, където му бе взета мярка за неотклонение.

39-годишният бургазлия се покая и заяви, че съжалява за случилото се. При инцидента пострада съпругът на нападнатата жена, като той е с прорезни рани по тялото, след като бил атакуван с нож.

По време на съдебния процес прокуратурата поиска най-тежката мярка – задържане под стража. Според държавното обвинение ако задържаният бъде пуснат на свобода, то има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да окаже натиск върху свидетели. Освен това бе посочено и че след инцидента Димитър се е затворил в апартамента си, като се е наложило спец полицаи да се притекат на помощ на униформените от Първо районно полицейско управление, за да изведат Пехливанов.

Поведението му тогава е било абсолютно непровокирано и немотивирано, заявиха още от прокуратурата. В миналото той също е имал прояви на агресия, но не е взел необходимите мерки, за да се лекува. Самият Димитър е взимал медикаменти за лечение, но не е имал предписани рецепти, нито пък някога е бил регистриран в Психиатрично заведение.

Менталните му проблеми започнали, след като се е завърнал от Чуждестранния легион.

„Той притежава бойни умения, а и необоснованото му поведение също са причини, поради които той трябва да остане в ареста“, коментира представителят на прокуратурата.

Защитата на Димитър Пехливанов, в лицето на адвокат Кирилов, заяви, че самото престъпление не се третира като тежко. Според него най-важното към момента е да се установи психическото здраве на мъжа.

„Той е съгласен да бъде настанен в лечебно заведение. Условията в ареста не биха му позволили да се пълноценно лечение. Не се знае дали е психически здрав. Това, че не е лежал в Психото, не означава нищо. Трябва да се извърши съдебно-психиатрична експертиза с участието на психолог и психиатър, които да се произнесат. Мярка „задържане под стража“ ще бъде пречка подсъдимият да се лекува“, категоричен бе адвокат Кирилов.

Той поиска неговият клиент да бъде пуснат под „домашен арест“. В крайна сметка Районен съд-Бургас остави в ареста бившия командос Димитър Пехливанов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Жена остави якето си без надзор в Карнобат, олекна с 650 лева
Пожар изпепели фургон в айтоско село
Кола потегли сама в руенско село, пострада жена
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.