Созопол
Кметове и съветници от БСП и МИР в Созопол приети с бурни аплодисменти
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

 

Кметовете и общинските съветници от БСП и МИР бяха приети с бурни аплодисменти в залата за първото заседание на новия Общински съвет в Созопол, предаде репортер на "Черноморски фар". Преди минути те положиха клетва пред областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Новоизбраният кмет Тихомир Янакиев от БСП бе развълнуван.

„Осъзнавам, че доверието, което ми давате носи след себе си голяма отговорност. Обещавам едно, че ще оправдая тази отговорност. Искам да кажа, че изборите приключиха на 3 ноември. От тук нататък аз съм кмет на всички жители на Община Созопол“, кратък и емоционален бе той.

Заседанието до избор на председател на Общински съвет по традиция ще води най-възрастният общински съветник. Това е Катя Стоянова. Предложението обаче е само едно и това е на общинския съветник от МИР Георги Пинелов. Останалите партии не предложиха свои кандидати.

Панайот Рейзи ще играе твърда опозиция като единствен гласува „против“ още при избора на комисия, която да ръководи избирането на новия председател на местния парламент.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Търсят виновника за изплувалата тръба карай „Златна рибка“
Обсъждат проектобюджета на Созопол
Тихомир Янакиев: Общината ще помага с всички свои сили на футболния отбор
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.