Царево
Кметът на Царево даде по 500 лева на завършващи отличници
TразмерT

Завършващите средното си образование ученици с най-висок успех от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ - Царево получиха финансова подкрепа от кмета на Община Царево – инж. Георги Лапчев. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и се организира от местната организация на БЧК и нейният председател Мима Костадинова.

Отличените ученици през тази година са девет, като осем от тях получиха сумата от 500 лева, а пълният отличник на випуска получи сумата от 600 лева. Целта на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите-отличници, както и тяхната подготовка през настоящия кандидатстудентски период.

„Тъй като е от изключителна важност младите и мотивирани хора, които полагат необходимите усилия и дават най-доброто от себе си, за да бъдат първи в начинанията си, аз ще продължа да ги поощрявам и подкрепям. Финансовата помощ е винаги едно добро дело не само за бедните и онеправданите, а и за тези, които са първи. Положилият най-много усилия и труд е важно да бъде поощрен и награден“, сподели инж. Лапчев в речта си към наградените.

Кметът присъства и на символичното засаждане на дръвче, с което всяка година завършващите средното си образование ученици засаждат в двора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
И в Царево вече са в грипна ваканция
93-годишен спасител хвана кръста на Йордановден по стар стил
Ахтопол ще посрещне лятото с обновен централен площад
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.