Средец
Кметът на Средец коментира случая с ало-измамниците, които намесиха неговото име
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Кметът на община Средецн инж. Иван Жабов коментира пред вестник „Черноморски фар“ случая с ало-измамниците, които намесиха и неговото име. Миналата седмица жители на странджанския град са получили обаждане от мъж, който се е представял от името на градоначалника, искайки им пари.

„Тези, които се обаждат от мое име, най-вероятно са телефонни измамници. Аз на непознати хора не звъня, още по-малко пък да им искам пари, това е несериозно“, каза инж. Жабов.

Според него това може и да е провокация, под формата на фалшива новина, защото в момента това е актуално, в предвид наближаващите европарламентарни и местни избори.

Инж. Иван Жабов допълни, че за първи път в града се прокарва подобен сценарий, в който кметът да иска по телефона пари от жителите на общината. Той апелира към своите съграждани да не вярват на подобни обаждания и в никакъв случай да не дават пари на някого, който спекулира с неговото име.

Да припомним, че схемите на ало-измамниците не са никак малко. Те започнаха да искат пари отначало, като стресираха възрастни хора с новината, че техни деца или внуци са катастрофирали и спешно трябва да се съберат средства за операция. После започнаха да се представят за служители на реда и да забъркват доверчиви представители на третата възраст в крими истории. Не са редки случаите да се представят и като служители на EVN, но за първи път в Бургаско наглостта им стигна до там, че да злоупотребяват с името на действащ кмет.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Прокуратурата в Средец с жест към „Българската Коледа“
Кметът на Средец: Чака ни много работа, но ние не се плашим от това
Кметът на Средец Иван Жабов и общинските съветници положиха клетва
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.