Приморско
Кметът на Приморско д-р Димитър Германов: На 24 май мога да кажа, че градът се е променил основно
TразмерT

За празника бе открита нова детска площадка и даден старт на традиционната регата

 

Георги РУСИНОВ

 

Приморско днес празнува двоен празник. Освен денят на българската култура и просвета на 24 май приморци честват и празника на града си. Кметът на общината д-р Димитър Германов говори пред репортер на „Черноморски фар“ за това какво се е променило в морския град от празник до празник.

„На празничния ден може да се каже, че Приморско се е променил основно. Миналата година общината беше черноморска туристическа дестинация номер едно, а Бегликташ номер едно туристически обект. Това не е защото някой просто така го решава, а защото сме инвестирали много енергия и сили и сме направили добра организация“, обясни той.

Германов бе категоричен, че Приморско изпраща добра и успешна година.

„Ние сме амбициозни хора и желаем все повече и повече, но факт е, че доста от задачите, които си поставихме, са постигнати. От години наред общината е в стабилно финансово състояние, можем да анализираме, прогнозираме и инвестираме. Когато имаш такава гаранция се работи по-спокойно. Няма как да не коментираме помощта на държавата, защото ако няма такава, общината колкото и да се напъва, няма да може да реализира намеренията си. Фактът е, че преди няколко месеца получихме 1 600 000 лева, очакваме и други инвестиции по различни програми, но ние инвестираме основно наши общински средства, които са вследствие на нашата работа“, поясни градоначалникът.

Въпреки, че дъждове изненадаха Черноморието в това число и Приморско, то Германов не видя нищо лошо в това.

„Напротив, денят е прекрасен и прекрасен празник за целия български народ и разбира се двоен за нас. Това, че вали не означава нищо, а по-скоро, че ще ни върви по вода. Това разбира се няма да свали емоцията и организацията, която е направена. Искам да пожелая на всички българи честит празник и ден на българската просвета и духовност, ден на славянската писменост. Ако ги нямаше светите братя Кирил и Методий тяхното дело може би ние нямаше да бъдем същите. Така, че нека всеки според своите възможности се старае да запази българското и да го разпространява“, каза той.

Тъй като началото на летния сезон е съвсем скоро кметът коментира и прогнозите за по-слабо лято.

„Моят отговор е следния – ние правим всичко възможно, за да посрещнем туристите. Прогнозите, които съществуват в момента са за по-слаб сезон, но аз смятам, че докато приключи няма смисъл да коментираме“, каза Германов.

Той и гостът на празника на града областният управител Вълчо Чолаков днес дадоха старт на традиционната регата. Двамата откриха и изцяло нова детска площадка в морската градина.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско се бори в две категории в „Годишни награди в туризма-2019“
Очаквано! Златина Тюлиева е новият стар председател на Общински съвет - Приморско
Димитър Германов към съветниците: Забравете политически различия и работете за Приморско
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.