Поморие
Кметът на Поморие се срещна с директори на училища в общината
TразмерT

Кметът Иван Алексиев инициира среща с директорите на всички 21 учебни заведения на територията на община Поморие. Повод за срещата бе предстоящата учебна 2018/ 2019 година. Като основни теми в дискусията се откроиха: готовността за стартиране на образователния процес; сигурността и безопасността на учениците; финансовите средства за осигуряване транспорт на учениците в средищните училища и възможностите за кандидатстване по различни проекти, финансирани от Министерството на образованието и науката.

В тази връзка ръководителят на отдел „Европроекти” Георги Петков представи няколко примерни програми на МОН, които биха  могли  да обезпечат транспорта на средищните училища или поне да намалят разходите за него. С цел постигане на по-висока информираност ръководителят на отдел „Европроекти” се ангажира да направи и онлайн група, чрез която да уведомява директорите за новите програми и проекти.

 „Готов съм и имам желание да провеждаме подобни срещи по-често през годината, защото само така може да имаме коректен и откровен диалог и да работим в една посока – подобряване на базата и осигуряване по-доброто образование и възпитание на нашите деца”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.