Несебър
Кметът на Несебър се срещна с колегата си от полския Хожув
TразмерT

На посещение в Несебър беше делегация от полския град Хожув. Групата бе водена от кмета Анджей Котала и в състава й влизаха още: Виеслав Чиезковски, заместник-кмет; Рафал Заремба - началник на отдел „Култура, спорт и туризъм“; заместник-директорът на Културен център „Батори" - Кристина Копровска и ръководителят на ВГ „На шлаку“ - Карол Пиелог. Гостите бяха посрещнати от кмета на Несебър, Николай Димитров и представители на администрацията, в залата за срещи на старото кметство. Визитата е в отговор на миналогодишното гостуване на г-н Димитров в Полша, по време на която се извърши преподписване на съществуващо споразумението за приятелство между  Хожув и Несебър. Чрез този акт, кметовете заявиха желанието си да продължат да си сътрудничат, да обменят опит в области като усвояване на еврофондове, да засилят туристическата реклама и да си съдействат в сферата на културата и туризма. 

На срещата в старото кметство гостите презентираха свой проект на ВиК и пречиствателна система, изпълнен със средства по програмата „ИСПА“, и демонстрираха опита си в усвояване на европейски фондове, свързани с екология, пречистване на води и опазване на околната среда.

Тази среща беше още една стъпка в посока на затвърждаване на традиционни връзки между братски народи. Чрез нея бе изразен стремежът за налагане на позициите на Несебър и региона на полския туристически пазар и за разширяване обсега на взаимодействие в сферата на взаимноизгодното сътрудничество, търговията, спорта, културата и др.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.