Несебър
Кметът Димитров поздрави хората с увреждания
TразмерT

По случай Международния ден на хората с увреждания, кметът на Община Несебър Николай Димитров посети клубовете на инвалидите в Обзор и Несебър. Градоначалникът поздрави членовете на дружествата, като подчерта, че те са неизменна и важна част от облика и дейността на общината. Нейна основна цел е разширяване на социалните услуги в рамките на общността  осигуряване на достъпна среда, подобряване на условията за реализация на инвалидите и създаване на все по-широко взаимодействие и влияние  при  процесите на вземане на решения от обществена значимост.

Несебър домакинства една от знаковите в това отношение прояви-  международния фестивал „Несебър без граници”.Той дава сцена за изява на артистичния талант и умения на хора с увреждания от все повече държави, и е една от най-ярките фестивални инициативи на несебърската сцена.

При посещението си в Обзор кметът на Община Несебър Николай Димитров заедно с предсeдателя на сдружение „Авигея Шаама“  поднесоха на местното дружеството на инвалидите компютърна конфигурация, дарена от СНЦ „Верният настойник“.

Приветствия бяха поднесени от името на кмета на Обзор, Христо Янев и от председателя на клуба – Гинка Тодорова.

Социалната политика на Община Несебър е широкомащабна и кореспондира с най-добрите примери за социална грижа и подкрепа  в национален мащаб.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Несебър отдадоха почит на Васил Левски
Вино и любов в Несебър
Несебър почете светеца на лозарите
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.