Спорт
Кишишев за английските нападки за расизъм: Гледат си интереса и търсят справедливостта
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Предполагам, че нещо е провокирало англичаните, за да повдигнат темата с расизма преди двубоя с България. Най-вероятно са забелязали някои работи при нас, които не са хубави. Те от 15-20 години работят усилено в тази насока против расизма и всяко нещо, било то и в съвсем лек вариант, оказва влияние на цялата нация и футболен съюз. В крайна сметка те не се плашат от нас и не го правят с цел провокация, просто си гледат интереса и търсят справедливостта. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ треньорът на „Черноморец 1919“ (Бургас) Радостин Кишишев. Бургазлията дълги години игра на Острова, като беше част от отборите на „Чарлтън“, „Лийдс“, „Лестър“ и „Брайтън“.

Днес нашите национали по футбол се изправят срещу англичаните в двубой от група „А“ в квалификация за Евро 2020. Двубоят е от 21:45 часа на стадион „Васил Левски“. Преди срещата треньорът и играчите на англичаните нажежиха обстановката, като многократно повдигнаха темата с расизма, изказвайки опасения, че мачът в София може да бъде съпътстван от подобен проблем. Те дори заплашиха, че ще напуснат терена в случай, че техни играчи станат обект на расистките скандирания. Българските запалянковци пък бяха представени от медиите на Острова като такива, които подкрепят расизма и проповядват неонацитска идеология.

Очакванията на Кишишев за самия двубой са играчите на Красимир Балъков да се представят възможно най-добре срещу безспорния фаворит в нашата група. Той обаче не е оптимист, че можем да измъкнем нещо от тази среща.

„Срещу по-леките противници в групата не успяхме да измъкнем нищо, а сега от най-трудния... Но както се казва – футбол е, винаги може да се случат чудеса, но според мен не трябва да имаме кой знае какви очаквания за този мач“, каза още Радостин Кишишев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Национален треньор основа свой боен клуб в Бургас
Кметът Димитър Николов награди изявени спортисти
Треньор по спортна гимнастика алармира: Няма къде да тренираме в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.