Спорт
Кикбоксьор, каратисти и плувкиня с титли - отличени от община Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Община Бургас награди местни спортисти, прославили града с успехите си в няколко спорта. На събитието присъстваха Световният шампион по кикбокс Атанас Божилов от СК "Самурай Джим", седемте медалисти от Световното първенство по шотокан карате до и Световната Кохай купа в Молдова от СК "Ронин" и деветкратната златна медалистка за деца от международния турнир по плуване "Замората" - Десислава Белова от клуб "Черноморец". Заедно с тях бяха и техните треньори – съответно Николай Атанасов, Иван Тодоров и Люба Панайотова.

Призовете бяха връчени от д-р Лорис Мануелян, зам-кмет по спорт в община Бургас.

„Смятам, че децата се представиха много добре. Винаги има какво още да желаем. Това, че сме спечелили тези медали, по никакъв начин не ни поставя в някаква комфортна среда. Продължаваме напред и се подготвяме за Европейското първенство, което ни предстои през пролетта“, заяви треньорът на „Ронин“ Тодоров.

Иван Тодоров (по средата), треньор на СК "Ронин"

Сред наградените негови спортисти бе и 15-годишният Алекс Михалев.

Алекс Михалев

„Има още какво да се желае, продължавам да тренирам. Това състезание беше трудно, имаше доста участници, в моята категория бяхме 11 човека. Представих се добре, ще тренирам повече за европейското“, сподели Алекс.

Дебют на Световно е направил и Владимир Тошев, който освен с карате, се занимава и с брейк.

Владимир Тошев

„Мисля, че като за първо състезание, се представих доста добре“, каза малчуганът.

Атанас Божилов спечели първата в историята на Бургас световна титла за мъже по кикбокс. На провелата се на 2 ноември гала в София, той надви категорично гръцкия си съперник Янис Пападопулос. През октомври Наката завоюва и сребърен медал на Европейското първенство в Братислава.

Атанас Божилов (вляво) заедно с Калчо Белов и д-р Лорис Мануелян

„За догодина имаме много предложения, с моя треньор ще ги обмислим и ще изберем най-хубавите от тях“, разкри боецът.

Неговият треньор Николай Атанасов поясни, че вече има конкретно оферта към Божилов за защита на световната титла, а двубоят трябва да се проведе пролетта. В момента все още се водят преговори.

Николай Атанасов

„Нашата цел е да гоним винаги топ ниво и да развиваме освен масовия спорт, а и този за високоспортно майсторство. Искаме да възпитаваме подрастващото поколение на любов към спорта, правилното хранене и към грижа за едно добро здраве“, каза още Атанасов, който е и национален селекционер на България по муай тай.

Десетгодишната плувкиня от „Черноморец“ Десислава Белова е отвяла конкуренцията си в дисциплините 50, 100 и 200 метра свободен стил, гръб и бътърфлай. На международния турнир в София са участвали 450 плувци, включително и от Македония и Сърбия.

Десислава тренира от две година, а още на първото си състезание е спечелила 4 златни медала, с които много се гордее.

„Реших да продължа да тренирам, без да спирам. Явявах се на още по-големи състезания. Тази седмица имам още едно участие, на което искам да взема купата. Надявам се да продължа все така и да завоювам още успехи“, пожела си момичето.

Десислава Белова (вляво) със своята  треньорка Люба Панайотова

Нейният треньор Люба Панайотова бе категорична за успехите на Белова: „Сребро нямаме в нашата колекция! Десет състезания - десет купи за най-добра състезателка. Освен това тя има и към 10-15 подобрени национални рекорди при децата на 10-годишна възраст. Дори има и подобрен балкански рекорд, който беше на румънска състезателка и 27 години не е бил подобряван“, заяви гордо Панайотова.

В петък плувният клуб на „Черноморец“ ще пътува за последното международно състезание за годината, което ще се проведе в Пловдив.

„Миналата година спечелихме тази купа, предполагам, че и сега ще бъдем първи“, допълни Люба Панайотова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нефтоxимик обърна ЦСКА пред пълни трибуни
Черноморец разгроми с 30 точки разлика Чавдар
Решиха къде ще се играе бургаското дерби
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.