Крими
Казахстанец източил милион долара в родината си на топло в Бургаския затвор
TразмерT

Максим Леонтиев ще чака там делото си за екстрадиция

 

Георги РУСИНОВ

 

26-годишният казахстанец Максим Леонтиев отива временно в Бургаския затвор. Това реши Районен съд – Бургас. Младият мъж е обвинен в родината си за присвояване на 1 милион долара от дружество. В Бургаския затвор той отива за срок до 40 дни, докато се назначи делото му за екстрадиция.

Служебният му защитник коментира след произнасянето на съда, че в производството за екстрадицията българският съд ще се занимава единствено и само с това дали са налице предпоставките за такава, а не с обвинението му в Казахстан.

„Той е на 26 години, деянието, в което е обвинен е от 2012-а, т.е. е бил на 19-20 години. За мен е нелогично младеж да присвои такава сума пари“, посочи тя.

Максим бил задържан тук, когато е подавал документи за постоянно пребиваване. Не знаел, че е издирван.

„Ако е знаел едва ли щеше да си подава документи в българска институция. Това, което разбрахме от Казахстан е че става въпрос за присвояване на пари от дружество. Каква функция е заемал не мога да ви кажа, защото не е описано в обвинението. Той и семейството му са в България от януари тази година“, каза още служебният защитник.

Прокурорът по делото Георги Чинев заяви, че е доволен, че съдът е уважил внесеното искане за взимане на мярка за временно задържане спрямо лицето.

„Лицето се иска, тъй като е задържан за престъпление, чийто аналог в българското законодателство би могъл да бъде определен като присвояване, извършено от него в съучастие по предварителен сговор като предмета на престъплението е в особено големи размери – 1 милион долара“, каза държавният обвинител.

Решението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано на 9 ноември в 14 часа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Крадец на гуми и джанти остава в ареста
Татко се изхарчи за гаранцията на обралия колегата си Иван
Младежи вандалстват и тарашат из Славейков, задържаха ги
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.